Кастрене на дървета

kasterene na kloni i durvetaВ тази дейност има множество явни и скрити рискове, както и много ползи от правилното кастрене на дървета.

Съществуват няколко основни вида кастрения на клони: в зависимост от особеностите на дърветата, околната среда и целите.

Можете да разчитате на нас за извършването на всички дейности изброени по-долу:

Кастрене на клони опасно близки до електропроводи и сгради

Кастренето на клони, в близост до електрически е един от рисковете в нашата професия. Един скъсан кабел, може да лиши от електрозахаранване цяла кооперация и дори квартала за часове, докато повредата бъде отстранаена от екипите на електроразпределителното дружество. Една такава грешка може да коства човешки живот.

Тук няма място за неточности, колебание или експерименти. Необходим е висок професионализъм и голям опит в рязането, за добре свършена работа, без инциденти и без щети. Кастренето на дървета и клони в близост до сгради също изисква максимална прецизност при работа, за да не бъдат нанесени щети върху топлоизолации, мазилка, дограма и покривната конструкция на сградата.

Кастрене на клони за намаляване на височината на дървото, за оформяне или повдигане на короната

При това кастрене на клони се отрязва върха на дървото, режат се части или цели клони, части от ствола, за достигане на желаната от клиента височина и/или форма на короната на дървото.

Кастрене на клони с цел олекотяване на дървото

Тази техника се използва при неравномерно и неправилно развитие на короната на дървото. Целта е с превантивни мерки да се уравновеси теглото на дървото и клоните му, да се промени центъра на тежестта преди да се наруши целостта му в следствие на буря, силен вятър, снеговалеж и тн чрез кастрене.

Премахване на клони с цел навлизане на повече дневна светлина към сградите

Могат да се отстранят определени клони, без да се разваля нито естетичният вид, нито да се нарушава развитието на дървото или физиологическото му състояние по какъвто и да е било начин.

Кастрене на сухи и болни клони

Сухите клони представляват сериозна опасност за преминаващите под дърветата хора, автомобили и тн. Нужно е сухите и болни клони да се премахват на време, преди настъпването на неприятни последици от падането на сух клон. Освен това те пречат на правилното развитие на дървото и ни лишават от естетиката на красиво оформената дървесна корона.