Рязане на дървета

reje na opasni durvetaРязане на дървета и клони с автовишка

В зависимост от височината на дървото, при рязане на дървета, екипът ни използва автовишки собственост на фирмата с вичоина до 23метра. Платформите са модерни немски машини на базата на Мерцедес Спринтер модели 2005г. и 2009г. Автовишките за рязане на дървета разполагат с модерна електроника и управление, изключващо възможността за обръщане или инцидент. Разполагаме и с тракторна вишка подохдяща за трудно достъпни терени и пресечени местности. Всички автовишки са със система за управление от земята и от коша.

Самият процес на рязането на дървета е изключително тежък, сложен, рисков и опасен. Затова нашите резачи са преминали курсове за обучение както за резачи, така и за работа с автовишка.

При рязането на различни дървета се използва строго индивидуален подход към работата. Вземат се предвид както наличието на вятър, температура, така и самото местоположение на дървото и обграждащата го среда. Рязането на опасни дървета в училищен двор може да създаде опасност, ако преминават малки деца. При резитба на дърво в улична среда трябва да вземем предвид освен минаващите хора и преминаващите автомобили, паркираните в близост такива, сградите намиращи се в непосредствена близост и др.

Освен със заобикалящата го среда, резачът трябва да се съобразява с дървесината на дървото. Ако тя е крехка и чуплива се изисква голяма прецизност, при други дървесни видове се използват тежестта и гъвкавостта на дървесината и тн.

Рязане на дървета без автовишка

Рязането на дървета от земята може да изглежда лесна задача, но това е само привидно.

При този вид рязане на дървета не се ползва вишка, но се изисква изключителна опитност, професионализъм, точна преценка и нулев толеранс към грешки. Когато този вид резитба е възможен цената на услугата пада драстично, поради изключването на допълнителната механизация.

Потърсете ни за рязане на дървета във Варна и областта.